Pilgrimsrundan på cykel

Tåkern runt

Gillar du att cykla och är intresserad av kyrkor och historia? Då kan den nya cykelleden ”Pilgrimsrundan” vara något för dig.

PILGRIMSRUNDAN PÅ CYKEL I KORTHET

  • Total längd: 95 km totalt
  • Rekomenderad antal cyklingsdagar 2 st
  • Ställen för mat och boende: Finns på kartan nedan
  • Mer information: För att få information om var det finns möjligheter att stanna för att övernatta, hitta goda matställen, köpa mat, hitta spännande växter och fåglar längs vägen.

Karta över Pilgrimsrundan ritad av Johan Hesselstrand

... OCH EN DIGITAL KARTA ÖVER PILGRIMSRUNDAN

Kartan är ett planeringsverktyg och bör inte ersätta fysisk karta och kompass, då avvikelser kan förekomma. Tjänsten driftas av Naturkartan. Observera att ledinformationen ägs och uppdateras av respektive ledhuvudman (ex. kommun eller länsstyrelse).

Se och göra längs leden

Pilgrimsrundan är 95 kilometer totalt och sträcker sig runt Tåkern. Startplatsen och målet är det samma. Man kör i en cirkelrörelse runt sjön Tåkern. Man kommer passera bland annat Vadstena, Skänninge, Naturum vid Tåkern, Rökstenen, Alvastra, Omberg med mera. Längs vägen finns möjlighet för den som vill att besöka en rad kyrkor (12 stycken) i tre olika kommuner, man kan också samla på stämplar från de olika kyrkorna man passerar längs vägen.

Karta/Pass med plats för stämplar finns att köpa eller beställa från Pilgrimscentrum.


Arrangerade cykelturer

  • Pilgrimscentrum arrangerar ibland cykelturer på Pilgrimsrundan. Se Pilgrimscentrums program och kalender.


Hitta till leden
Det finns flera möjligheter att få med sig cykeln till Vadstena via kollektivtrafiken. Besök Östgotatrafiken för mer information. Ett smidigt sett är att ta med cykeln på Östgötapendeln och starta din Pilgrimsrunda i Skänninge.