Planera ditt besök

Dags att planera din vallfärd till Vadstena och pilgrimscentrum

Ni är varmt välkomna till oss på Pilgrimscentrum i Vadstena både som enskild eller som grupp. Vad passar bäst in på dig? Välj knapp och förbered ditt besök:


Gruppbesök

För grupper som kommer till Pilgrimscentrum har vi ett par upplägg, där du får möjlighet att träffa oss, bekanta dig med miljön och stifta bekanskap med andra pilgirmer. Vi har delat upp gruppbesöken i två spår där du antingen kan uppleva klosterområdet och klosterkyrkan eller göra en pilgrimsvandring runt Vadstena. Dessa går även att kombinera till en heldag.


För att vi ska kunna ta hand om er på bästa sett vill vi att ni bokar i god tid. Dagar det fungerar bäst är torsdag-lördag.


Spår 1 - Klosterområdet

Ni får en presentation av Pilgrimscentrum samt en rundvandring i det historiska klosterområdet och i Klosterkyrkan. 

Tider
10.00 – 12.00 avslutas med sext i Klosterkyrkan

14.00 – 16.00 avslutas med vesper i Klosterkyrkan
Spår 2 - Pilgrimsvandring

Detta spår innehåller en 1,5 - 2 timmars pilgrimsvandring. En heldag med olika teman ledd av någon av våra vandringsledare.


Aktuella teman

  • Den heliga Birgitta
  • Att vara pilgrim då och nu
  • De sju nyckelorden


Tider
10.00 – 12.00 avslutas med sext i Klosterkyrkan

14.00 – 16.00 avslutas med vesper i Klosterkyrkan


Kostnad

från 900:- / grupp  
från 1 800:- / grupp, HeldagLängre besök

Om ni vill stanna längre och vill diskutera ett annat upplägg så hör av er till oss.


Tel. 0143-105 71
pilgrimscentrum@svenskakyrkan.se

Välkommen Pilgrim!

Vad kul att du har valt att vandra längs Birgittavägarna - S:t Birgitta Ways. Vi ser fram emot att få mötas den dag du nått fram till målet - Vadstena klosterkyrka.

 

Här på Pilgrimscentrum (Klostergatan 7) kan du ta av dig kängorna, ta ett fika eller lunch. Här kan du också få stämpel i ditt pilgrimspass och hämtar du ut ditt pilgrimscertifikat. Här hos oss ger vi dig all den information du behöver för att inte missa något nu när du äntligen kommit fram. 


Under pilgrimssommar händer det särskilt mycket i klosterområdet med dagliga guidningar, vandringar och aktiviteter. Programmet hittar du här.


I klosterkyrkan firar vi mässa och ber tidebönerna dagligen. Här kan du läsa mer om vårt böneliv och hitta länk till församlingens program


I Vadstena klosterområde finns tusen anledningar för dig som pilgrim att dröja kvar ett par dagar och bara insupa atmosfären. Här på vår hemsida kan du läsa om vad som pågår och surfa dig vidare till våra samarbetpartners.


I vårt pilgrimshärberge på pilgrimscentrum kan du med vandrarhemstandard på "pilgrimsvis" och på mariagården finns enkelrum och dubbelrum i anrik klostermiljö.


Med pilgrimens hälsning Pax et Bonum! (Frid och allt gott!)

Enskild Pilgrimsvila

Som enskild besökare är du varmt välkommen till oss på Pilgrimsvila. En dag där du "bara får vara". Du lever med i den dagsrytm som platsen erbjuder. 


08.00  Morgonbön i Klosterkyrkan

08.30 Pilgrimsmässa i Klosterkyrkan
09.00  Bibelsamtal på Pilgrimscentrum
Fika, samtal och gemenskap.
12.00  Middagsbön
12.30  Lunch
13.00  Vandring i tystnad, alternativt tystnad i Klosterkyrkan eller på Mariagården

Fika
16.00  Vesper

Hitta på klosterområdet