Pilgrimsdagar i Vadstena
Med firandet av Birgittadagen den 7 oktober

6-9 oktober 2022

Välkommen till Pilgrimsdagar i Vadstena där vi lever som pilgrimer vid Pilgrimscentrum och Mariagården och slår följe med Heliga Birgitta och Franciskus av Assisi. Vi delar gemenskapen under vandringar, i mässan och bönen, i samtalet och i vilan. Vi deltar i det högtidliga firandet av den Heliga Birgittas helgondag den 7 oktober. I priset ingår vandringsledare, mat och logi samt transporter.


PRELIMINÄRT PROGRAM 

Torsdag 6 oktober

Vi samlas kl 11:00 för Introduktion.
Första dagen vistas vi i Vadstena, ber, äter och vandrar en kortare sträcka tillsammans. På aftonen lyssnar vi på ett föredrag och samtalar om Heliga Birgitta på Pilgrimscentrum.


Fredag 7 oktober

Firar vi den heliga Birgittas helgonsförklaringsdag. Vi pilgrimsvandrar längs Birgittaleden från Birgittas udde vid sjön Boren in mot Motala ca 10 km. Vi deltar i det högtidliga firandet i Klosterkyrkan tillsammans med Birgittasystrarna i Vadstena.


Lördag 8 oktober

Vi vandrar i den Helige Franciskus fotspår (helgondag 4 oktober). Vi besöker Alvastra klosterruin och vandrar över Omberg i kuperad terräng till Heliga Hjärtats kloster ca 12 km.


Söndag 9 oktober
Pilgrimsvandring 4 km längst Tycklinge med St Ingrid av Skänninge (helgondag 9 oktober). Högmässa i Klosterkyrkan. Därefter lunch och avslutning.


Ledare: Emma Audas och Rickard Borgenback, pilgrimspräster

Kostnad: 3200 kr, enkelrumstillägg 300 kr

Antal deltagare: 16 stycken
Anmälan: Senast 16 september