Varje vecka i sommar välkomnar vi fyra ideella medarbetare. Du anmäler ditt intresse genom att klicka på anmälningslänken här nedan och välja den vecka som passar dig, så kontaktar vi dig. OBS! Veckorna 24-26 och 32-34 blir det enbart två ideella.


Vecka 24 >>>

Vecka 25 >>>

Vecka 26 >>>

Vecka 27 >>>

Vecka 28 >>>

Vecka 29 >>>

Vecka 30 >>>

Vecka 31 >>>

Vecka 32 >>>

Vecka 33 >>>

Vecka 34 >>>


Att vara ideell medarbetare på Pilgrimscentrum innebär ett medlevarskap där du får ansvar för de uppgifter vi gemensamt kommer överens om. Tillsammans tar vi – anställda som ideella - oss tid att möta människor som kommer till Pilgrimscentrum och intilliggande Klosterkyrkan, och hjälps åt med de uppgifter som behöver göras.  Var och en behövs för att det ska fungera.


Uppgifter finns det gott om. Det handlar exempelvis om att vara behjälplig i vårt café, i trädgården, i vår bokhandel - eller att välkomna människor till Klosterkyrkan.  Det praktiska arbetet varvas med bön i Klosterkyrkan. Varje dag inleds med laudes (morgonbön) kl. 8. Därefter följer mässa och ytterligare tidegärdsböner under dagen - som du kan delta i när det går för de uppgifter du kommer att ha.


Veckan börjar på måndagen kl. 12 och avslutas på lördagen kl. 17. Du är välkommen att stanna kvar till söndagen om du skulle önska det. Som pilgrimsvärd bor du gratis i ett enkelrum på Mariagården - en del av Pilgrimscentrum som ligger centralt i Vadstena, nära Klosterkyrkan, inte långt från Vätterns strand. I Mariagården finns gemensamt kök där ni som är pilgrimsvärdar kan laga frukost och övriga måltider. Det finns också gemensamma lokaler och en fin trädgård att njuta av - och ett kapell.


Första dagen på din vecka som pilgrimsvärd, bjuds du på lunch. Övriga måltider står du för själv, liksom din resa. Kaffe/fika bjuds du på i vårt café under hela veckan.

De allmänna kommunikationerna med tåg och buss till Vadstena är goda. Kommer du med bil hänvisar vi t ex till parkering vid Rödtornet, granne med Pilgrimscentrum, där du parkerar fritt.


När vi får in din intresseanmälan kontaktar vi dig; berättar mera och lyssnar in dina önskemål. I god tid innan din ideella insats får du ett brev med den information du kan behöva inför din vecka i Vadstena. Introduktion i vad Pilgrimscentrum är och vill vara, får du på plats när vi möts.